05.10.2020

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şiir, Kompozisyon Yazma ve Resim Yarışması Başvuruları Başladı

Geleneksel olarak her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında öğrencilerimizin katılımına yönelik olarak gerçekleştirilen ve bu yıl "Atatürk'ün İzinde Cumhuriyet'le Aydınlık Yarınlara" temalı Şiir, Kompozisyon Yazma ve Resim Yarışmamıza başvurular başladı.

T.C.

ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI

ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU

“ATATÜRK’ÜN İZİNDE CUMHURİYET’LE AYDINLIK YARINLARA”

KONULU ŞİİR,  KOMPOZİSYON VE RESİM YARIŞMASI

Yarışmada dereceye giren öğrenciler 29 Ekim 2020 Perşembe günü saat 10.00’da web sitemizde ilan edilecektir.

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Son Teslim Tarihi: 9 Ekim 2020 Cuma

Yarışmaya Katılacak Sınıflar: İlkokul 4.sınıf öğrencileri ve ortaokul öğrencileri

Düzey ve Kategori:

İlkokul 4.sınıf: Şiir

Orta 1.sınıf ve 2.sınıf: Şiir ve Kompozisyon

Orta 3.sınıf ve 4.sınıf: Şiir ve Kompozisyon

Katılım Şartları:

1.       Birden fazla kategoride yarışmaya katılım sağlanabilir.

2.       Şiir ve kompozisyonlar Times New Roman 12 punto ile yazılacaktır.

3.       Eserin sahibinin adı soyadı, sınıfı, numarası eserin altına mutlaka yazılacaktır.

4.       Eserler belirtilen tarihe kadar gönderilmelidir.

Düzenleyen:

Türkçe Bölümü/Bölüm Başkanlığı

Tüm eserler, aşağıdaki ilgili bağlantının tıklanmasıyla açılan kayıt formundaki bilgilerin doldurulup ve “Dosyanızı Yükleyin” bölümünden eser eklendikten sonra gönder tuşuna basarak tarafımıza gönderilmelidir. Formlar sadece @std.itugvo.k12.tr öğrenci e-posta hesaplarıyla www.gmail.com üzerinde oturum açtıktan sonra doldurulabilecektir.

Şiir:  https://forms.gle/ZA1skQuWZchuPLsz8

Kompozisyon:  https://forms.gle/StzzvxG7tTWd4y9e9

Her kategoride ilk üçe giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir.

DEĞERLENDİRME KURULLARI:

ŞİİR:

Okul Müdürü, İlgili Müdür Yardımcıları, Sınıf Öğretmenleri Zümre Başkanları, Türkçe Bölümü Öğretmenleri

KOMPOZİSYON:

Okul Müdürü, İlgili Müdür Yardımcıları, Türkçe Bölümü Öğretmenleri

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Amacı: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılında, günün anlam ve önemini çocukların gözünden görebilmeyi ve öğrencilerimizin bu coşkuyu yaşamalarını sağlamaktır.

Yarışmanın Teması: “Atatürk’ün İzinde Cumhuriyet’le Aydınlık Yarınlara”

Son Teslim Tarihi: 09 Ekim 2020 Cuma

Yarışmaya Katılacak Sınıflar: İlkokul ve ortaokul öğrencileri

Düzey ve Kategori:

İlkokul:1 ve 2. Sınıflar

İlkokul 3 ve 4. Sınıflar

Ortaokul 1 ve 2.Sınıflar

Resimler yukarıda belirtilen 3 ayrı düzeyde değerlendirilecektir. İlk üçe giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir.

Katılım Şartları:

1. Yarışma dijital ortamda gerçekleştirilecektir.

2. Yarışmaya gönderilecek olan eserler A4 ebadında kağıt üzerine çalışılacaktır. Tüm yüzeyin doldurulması gerekmektedir. Teknik serbesttir. (Pastel boya, kuru boya, keçeli kalem, suluboya, guaj boya vb.)

3. Eserler; JPEG formatında, öğrencinin adı, soyadı ve sınıfı belirtilerek sisteme yüklenmelidir.

4. Eserler belirtilen tarihe kadar gönderilmelidir.

Düzenleyen:

Görsel Sanatlar Bölümü/Bölüm Başkanlığı

Resim: https://forms.gle/wcv27e7vHVwZ95Et5

DEĞERLENDİRME KURULU:

Okul Müdürü, İlgili Müdür Yardımcıları, Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı, Görsel Sanatlar Bölüm Öğretmenleri