28.03.2022

Dostluk Konulu Öykü Yarışmamızın Kazananları Belli Oldu

Yazı yazmak, kendini keşfetmek ve öğrenmek için bir araçtır. Öğrencilerin yazma becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmek amacıyla okulumuz Türkçe Bölümü tarafından düzenlenen “8. Geleneksel Öykü Yarışması”nın kazananları belli oldu.

Dostluk Konulu Öykü Yarışmamızın Kazananları Belli Oldu

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulumuz tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen “Dostluk” konulu 8. Öykü Yazma Yarışmamızın kazananları belli oldu.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun “Dostluğumuz” şiirinden yola çıkarak yazılan “dostluk” konulu öyküler;  Yazar Almıla Aydın,  Yazar Koray Avcı Çakman, Yazar-Yaratıcı Okuma ve Yazma Eğitmeni Nilay Yılmaz ve İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Beylerbeyi Ortaokulu Türkçe Bölümü öğretmenleri tarafından değerlendirildi.

İstanbul genelindeki okullardan gelen birbirinden güzel ve değerli öykülerin arasından:

1. Yapayalnız - Asmin Barutçu (Özel İstek Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu)

2. Gizemli Arkadaşım - Nevra Vatansever (Özel MEF Ortaokulu)

3. Kafamdaki Dostlar - Rüya Engin (Özel FMV Ayazağa Işık Ortaokulu) oldu.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları bünyesindeki ortaokul öğrencilerimizden gelen öyküler arasından ise:

1. On İki Gün - Hatice Ecrin Berkiten (İTÜ GVO Özel İzmir Ortaokulu)

2. Can Dostlarım - Kurt Emin Özübek (İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu)

3. Dostluk İlacı - Elis Zayim (İTÜ GVO Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu) oldu.

Yarışmamızın ödül töreni, 06 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 12.00’de okulumuzda gerçekleştirilecektir.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri kutlar, onları yazmaya teşvik eden değerli öğretmenlere teşekkür ederiz.