04.06.2024

Geleneksel Öykü Yarışmamızın Kazananlarına Ödülleri Takdim Edildi

Geleneksel Öykü Yarışmamızın Kazananlarına Ödülleri Takdim Edildi

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulumuz tarafından her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen, bu yıl “İstanbul Öyküleri” temasıyla gerçekleştirilen 10. Öykü Yarışmasında dereceye giren öğrencilere okulumuzda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Okul Müdürümüz, Müdür Yardımcılarımız, öğretmenler, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenimizde açılış konuşmalarının ardından öğrencilerimiz mini bir müzik dinletisi sundular.

Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri ve Plaketleri Takdim Edildi
Öğrencilere kendi fikirlerini, hayal dünyalarını paylaşabilme imkânı sağlamak, gençleri yazmaya özendirmek, gelecekte daha güzel eserler alabilmek ve değerli yazarların yetişmesine önayak olabilmek düşünceleriyle düzenlediğimiz öykü yarışmamızın kazananları ödülleriyle buluştu.

“İstanbul Öyküleri” konulu 10. Öykü Yarışmamız için İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları bünyesindeki ortaokul öğrencilerimizden gelen öyküler arasından İTÜ GVO Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu öğrencimiz Defne Çalık “Tanık Sıfatıyla Gülibrişim” adlı eseriyle birinci, İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu öğrencimiz Elif Fatma Gökşenli "Çemberlitaş Sütunun Sırrı" adlı eseriyle ikinci, İTÜ GVO Özel İzmir Ortaokulu öğrencilerimizden Ada Yalçın "Masal Şehri İstanbul" adlı eseriyle üçüncü oldu.

Yarışmaya İstanbul geneli ortaokul düzeyinde başvuran eserler arasından Özel Erkan Ulu Ortaokulu öğrencisi Ecrin Duru Aydoğmuş "İstanbul’un Ortasında Bir Garip Orhan" adlı eseriyle birinci, Özel Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinden Barış Uslu “Boğaziçi’ni Anlamak” adlı eseriyle ikinci, Özel İstek Acıbadem Ortaokulu öğrencilerinden Duru Şen “Kız Kalesi’den Kız Kulesi’ne” adlı eseriyle üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerin öykülerini okumak için buraya tıklayın!

Geleceğin Yazarları Yetişiyor
Öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini zenginleştirmek, kendilerini yazı yoluyla ifade edebilmelerine yardımcı olmak, öğrencilerin 5N 1K yöntemiyle öykü unsurlarını kullanarak yazı kurgulamalarını sağlamak, Türkçenin doğru kullanımına katkı sağlamak ve geleceğin yazarlarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen yarışmamızın  jürisinde Yazar Almıla Aydın, Yazar Koray Avcı Çakman, Yazar-Yaratıcı Okuma ve Yazma Eğitmeni Nilay Yılmaz ve İTÜ GVO Beylerbeyi Ortaokulu Türkçe Bölümü öğretmenleri yer aldı.

Yarışmaya katılan ve yarışmada derece elde eden tüm öğrencileri kutlar, onları yazmaya teşvik eden değerli öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Törenimiz toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.