10.03.2020

İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerimiz “İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi”ni Ziyaret Etti

İlkokul 4.sınıf öğrencilerimiz, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesini ziyaret ederek, İTÜ’lü akademisyenlerden ulusal, uluslararası düzeyde yapılan araştırma ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Beylerbeyi İlkokulu öğrencilerimiz, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesini ziyaret ederek fen bilimleri dersinde “Havacılık” teması kapsamında öğrendiklerini pekiştirdi; İTÜ’lü akademisyenlerden ulusal, uluslararası düzeyde yapılan araştırma ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Merak ettikleri sorulara ilişkin İTÜ’lü akademisyenlerden bilgi alan öğrencilerimiz, Ar-Ge çalışmaları alanında dikkat çeken İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesindeki çalışmaları yakından gözlemleme fırsatı buldu.

Uçak Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Özdemir, gezi boyunca İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakültesinin tarihçesi, uçak ve uzay mühendisliği ilişkisi, hava araçlarının tasarımı ile ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdi.