03.11.2019

İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz Ankara’daydı

Beylerbeyi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, öğretmenleri ile birlikte geçtiğimiz hafta sonu Ankara’daydı. Öğrencilerimiz Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ziyaret etti.

İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz Ankara’daydı

İki gün süren gezide öğrencilerimiz, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Birinci ve İkinci Meclis Binası ile Tabiat Tarihi Müzesini ziyaret etti. Ayrıca üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasının sahip olduğu kültürel mirasın sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerimiz, burada açılan “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürü” sergisini de gezdi.

Öğrencilerimiz; 1960-1970 yılları arasında, Almatı yakınlarındaki Issık Kurganı’nda (Höyük) ünlü arkeolog Kemal Akişev önderliğinde sergilenen İskit/Saka prensine ait, som altından yapılmış ve arkeoloji tarihinde çığır açan “Altın Elbiseli Adam” adlı eseri de görme şansı yakaladı.