12.03.2022

İstiklal Marşımızın Kabulünün 101’inci Yılı Kutlandı

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümü sebebiyle Türkçe dersinde birbirinden farklı okuma, dinleme ve yarışma etkinliklerine katıldı.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 101’inci Yılı Kutlandı

İstiklal Marşımızın 101. yılını kutlamak aynı zamanda kültür aktarımında dil bilincinin önemine değinerek bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklere katıldı.

İlk olarak İstiklal Marşımızın yazılma süreci hakkında  bilgi alan öğrencilerimiz, konu ile ilgili farklı videolar izledi, çeşitli metinler okudular. Öğrendiklerini “İstiklal Marşı Yarışması” ile pekiştirdiler.

Öğrencilerimiz, Millî Şair Mehmet Akif Ersoy’un “O, benim milletime aittir.” diyerek Türk milletine armağan ettiği milli birlik ve beraberliğin yanı sıra bağımsızlığımızı anlatan İstiklal Marşı’nın farklı platformlarda okumasını yaparak hem Mehmet Akif Ersoy’u andılar hem de bu ebedî eser hakkında farklı bilgiler edindiler.

İstikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşımızın 101. yılı kutlu olsun!

1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921'de TBMM'de İstiklal Marşı olarak kabul edilmişti. Bestesi Osman Zeki Üngör'e ait olan İstiklal Marşı'nın orkestrasyonu Edgar Manas tarafından yapıldı.