26.09.2022

Öğrencilerimiz 26 Eylül Dil Bayramını Kutlamak İçin Farkındalık Etkinlikleri Gerçekleştirdi

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe derslerinde "Türk Dil Bayramı"nı kutlamak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

Beylerbeyi Ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe derslerinde "Türk Dil Bayramı"nı kutlamak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

5. sınıflarımız "Türkçesi Varken" etkinliğiyle okul içinde dolaşarak yabancı sözcüklerin Türkçe karşılıklarını arkadaşlarına ve öğretmenlerine sorarak farkındalık yarattılar.

6. sınıf öğrencilerimiz, "Türkçemize Sahip Çıkalım" sloganından yola çıkarak afiş tasarladılar.

7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise "Türk Dil Kurumu ile 90 Yıl" videosunu izleyerek günün anlam ve önemini kavramış oldular.