10.03.2022

Öğrencilerimiz Okudukları Kitaplarla Küresel Bir Sorunun Çözümünde Aktif Rol Alıyor

Beylerbeyi İlkokulu öğrencilerimiz, okudukları İngilizce kitaplardan kazandıkları yıldızlarını Learning A-Z ve UNICEF Kid Power iş birliği ile düzenlenen uluslararası bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağlamak için kullanıyorlar.

Kids A-Z üzerinden giriş yapan öğrenciler, emek harcayarak kazandıkları yıldızlarını Learning A-Z ve UNICEF Kid Power projesine bağışlayarak dünyanın farklı yerlerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine temiz içme suyu ulaştırılmasına katkı sağlıyorlar.  22 Mart Dünya Su Günü öncesinde başlattıkları bu projeyle öğrencilerimiz, 8 bin yıldız (10 günlük temiz içme suyu) ve 20 bin yıldız (1 aylık temiz içme suyu) bağış yaparak projeye etkin bir şekilde destek veriyorlar.

"Güçlü Öğrenciler Dünyayı Değiştirebilir"

Küçük yaşlardan itibaren sosyal sorumluluk bilinci kazandırılan, yaşadığı dünyaya duyarlı bireyler olarak yetiştirilen öğrencilerimiz gönüllü olarak katıldıkları bu etkinlik sayesinde kitap okuyarak küresel bir sorunun çözümünde aktif rol alabileceklerini tecrübe ediyorlar.

Birleşmiş Milletlerin 2030 sonuna kadar ulaşılması amaçlanan hedefleri içeren bir evrensel eylem çağrısı olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarında 6. maddede yer alan "Temiz Su ve Sanitasyon"a göre su kıtlığı, dünya genelinde insanların %40’tan fazlasını etkiliyor; iklim değişikliği sonucunda küresel ısınma nedeniyle, zaten kaygı verici düzeyde olan bu oranın daha da yükseleceği tahmin edilmektedir.  Artan kuraklık ve çölleşme nedeniyle bu trendler daha da kötüye gitmektedir. 2050 yılına kadar, her dört insandan en az birinin, sık sık yaşanan su sıkıntısından etkileneceği ifade edilmektedir.