07.01.2022

Öğrencilerimiz Orman Yangınlarının Etkilerine ve Enerji Tasarrufunun Önemine Dikkat Çekti

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz Eko Okullar Programı kapsamında enerji tasarrufunun önemi ile ülkemizde ve dünyada görülen orman yangınlarının toplum ve biyoçeşitlilik üzerine etkilerine dikkat çeken çalışmalar yaptı.

Beylerbeyi İlkokulu 1. sınıf öğrencilerimiz Eko Okullar Programı kapsamında enerji kaynaklarımızı tasarruflu kullanımına yönelik olarak derste öğrendikleri bilgilerden yola çıkarak kendi duyuru çalışmalarını hazırladı. Öğrencilerimiz hazırladıkları çıkartmalarda su ve elektrik tasarrufunun önemine dikkat çekti. Öğrencilerimiz, tasarruf konusunda çevrelerinde de farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları çalışmaları okulumuzda ve evlerinde sergiledi.

Beylerbeyi Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz “Doğal Afetler ve Etkileri” konusu kapsamında “Yeşili Koru, Yakma!” sloganından yola çıkarak ülkemizde ve dünyada görülen orman yangınlarının toplum ve biyoçeşitlilik üzerine etkilerini araştırdı.

Öğrencilerimiz orman yangınlarına yönelik alınabilecek önlemleri içeren gazete, dergi haberleriyle günlük yaşantılarından örneklerle poster çalışmaları hazırladılar. Yaptıkları çalışmalarla ülkemizde ve dünyada yaşanan orman yangınlarının dünyaya verdiği zararlara değindiler. Öğrencilerimizin hazırladıkları çalışmalar okulumuzun “Okullarda Orman” panosunda sergilendi.