28.02.2020

Öğrencilerimiz "SEMEP" Sergisinde Çalışmalarını Sergiledi

Ortaokul öğrencilerimiz SEMEP (South-Eastern Mediterranean Sea Project) kapsamında, MEV Büyükçekmece Okullarında düzenlenen afiş sergisine katılarak ve fen bilimleri öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları çalışmaları sergiledi.

Öğrencilerimiz

Ortaokul öğrencilerimiz, SEMEP (South-Eastern Mediterranean Sea Project) kapsamında, MEV Büyükçekmece Okullarında düzenlenen afiş sergisinde fen bilimleri öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları çalışmaları sergiledi.

Ortaokul 2.sınıf öğrencilerimizden Elvan Kahveci, Mina Yaprak Sevsevil, Melis Tatoğlu ve Mebrure Naz Hançe “Doğayı Teknolojiyle Koruyalım ” ve Be Effective Against Pollution by Finding a Solution”  sloganları ile tasarladıkları çalışmalarını sergide başarıyla sundu.

Öğrencilerimizi ve çalışmalara rehberlik eden Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Sayın Sevgi Döndü’yü, Fen Bilimleri Öğretmeni Sayın Ebru Kaya’yı, Fen Bilimleri Öğretmeni Sayın Gökhan Altınok’u tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz.

SEMEP, “South-Eastern Mediterranean Sea Project” kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir sözcüktür. Birleşmiş Milletlere bağlı bir alt kuruluş olan UNESCO'nun 27. Genel Kurulunda onaylanan Uluslararası SEMEP’e, 24 ülkeden pek çok okul üyedir. Bu projenin Türkiye'deki sahibi Milli Eğitim Bakanlığı olup Çevre Bakanlığı tarafından da proje desteklenmektedir. SEMEP; çevre eğitimi alanında sosyal, tarihî, bilimsel, teknolojik, etik ve kültürel boyutları da göz önüne alarak bütünsel bir çevre eğitimi geliştirmeyi hedefler.