05.03.2020

Ortaokul Öğrencilerimiz İsviçre Bilim ve Kültür Gezisindeydi

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencimizle birlikte evrenin sırrını anlamak için yapılan bilimsel çalışmaları daha yakından görmek amacıyla İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezini (CERN) ziyaret ettik.

Ortaokul Öğrencilerimiz İsviçre Bilim ve Kültür Gezisindeydi

CERN yerleşkesini gezerek bilim insanları ile bir araya gelen ortaokul öğrencilerimiz, merak ettikleri soruları CERN-CMS deneyinde görev alan Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mithat Kaya’nın ekibine sorma fırsatı yakaladılar.

CERN’in yapısını ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alan öğrencilerimiz, yapılan bilimsel çalışmaları daha yakından gözlemlediler.

CERN gezisi sonrası kültürel ve tarihi mekanları da ziyaret eden öğrencilerimiz sırasıyla; Cenevre, Lozan ve Montreux, Colmar, Leman Gölü, Lozan Antlaşması`nın imzalandığı L`HOTEL BEAU RIVAGE` Oteli, Zürih St. Peter Saat Kulesi, Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler Avrupa Merkezi ve Technorama Bilim Merkezi’ni gezdiler.