26.04.2021

Ortaokul Öğrencilerimiz Ülkemizde Yaşayan Endemik Hayvan Türlerini Araştırdı

Okullarda Orman programı kapsamında ülkemizdeki endemik hayvan türlerini araştıran Beylerbeyi Ortaokulu 1. ve 3. sınıf öğrencilerimiz, hazırladıkları sunumlarda nadir bulunan bu canlılarla ilgili önemli bilgileri arkadaşlarıyla paylaştı.

Ortaokul Öğrencilerimiz Ülkemizde Yaşayan Endemik Hayvan Türlerini Araştırdı

Beylerbeyi Ortaokulu 1. ve 3. sınıf öğrencilerimiz matematik dersinde Okullarda Orman Programı kapsamında, Türkiye’de yaşayan endemik hayvan türlerini araştırarak bir sunum hazırladılar.

Hazırladıkları sunumları çevrim içi ortamda arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaşarak ülkemizde yaşayan endemik hayvan türlerini tanıttılar. Öğrencilerimiz, eğlenerek öğrendikleri bu etkinlikle hayvanları ve doğayı korumaya yönelik farkındalıklarını yükseltti.

Bir çevre eğitim programı olan Okullarda Orman eğitimleri kapsamında gerçekleştirilen proje sunumları ve etkinlikler ile öğrencilerimiz ormanları ve içerisinde barındırdığı tüm yaşam alanlarını tanıyor, orman eko-sistemiyle ilgili bilgilerini geliştirerek yaşadıkları dünyaya karşı farkındalıkları artıyor.