Okul Yaşamı

Sosyal Kulüpler

Robotik Kulübü
Robotik kulübünde öğrenciler meraklı, hayal gücü yüksek, yaratıcı yönleri güçlü, ihtimalleri ve çözümleri saptama konusunda başarılı öğrenciler olarak kendilerini geliştirme fırsatı bulur. Ana hedef, öğrencilerin bu özelliklerini keşfetme ve geliştirme konusunda onları cesaretlendirmektir. Öğrencilerimiz her yıl düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarına katılmaktadırlar. Ayrıca üniversitelerin ve özel kurumların düzenlemiş olduğu robot yarışmalarına katılmaktadırlar.

Öğrencilerin yapma ve ortaya çıkarma isteği, teknoloji ve teknolojinin paylaşım araçları ile kolayca ortaya çıkar. Bu sayede öğrencilerimiz fikirden, üretime geçerler. Aynı ürünleri oluşturmak yerine farklı ürünler ortaya çıkarırlar. Risk almayı, özgürce karar vermeyi, rekabet yerine paylaşımı, tüketmek yerine üretmeyi ve proje tabanlı iş yapmayı öğrenirler. Böylece dünyadaki sorunları çözmeye yönelik, yenilikçi ürünler elde ederek insanlığa fayda sağlayacak çalışmalarda bulunurlar. Robotik kulübü sayesinde öğrencilerimiz, Arduino geliştirici kartı ve temel elektronik kavramları ile tanışarak elektronik devreler oluşturmaktadırlar. Kendi robotlarını, elektronik devrelerini tasarlayıp üretmektedirler.