Tarihçe

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, 2000 yılında Ayazağa Yerleşkesinde başlayan eğitim yolculuğunda edindiği deneyimleri, eğitim felsefesini, eğitim yönetim sistemlerini 2011 yılında Anadolu yakasına da taşımıştır.

Şehrin merkezinde bulunan ve modern bir anlayışla tasarlanan Beylerbeyi Yerleşkemizde, geniş bahçeler ve ferah dersliklerle çocuklarımıza özgür alanlar sunulmakta; mevcut okullarımızda  uygulanan ve İstanbul Teknik Üniversitesinin olanaklarıyla bütünleştirilmiş bir eğitim verilmektedir.

Beylerbeyi Yerleşkesi 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında Anaokulu kademesi ve İlkokul birinci sınıflarla eğitim hayatına başlamıştır. İlerleyen yıllarda ilkokul ve ortaokulun tüm sınıf düzeylerinde eğitim vermeye devam eden Beylerbeyi Yerleşkemiz 27 bin 500 metrekarelik kapalı alandan oluşmaktadır. Yerleşkemizdeki anaokulumuzda 12, ilkokulumuzda 23, ortaokulumuzda 25 olmak üzere toplam 60 derslik yer almaktadır. Anaokulu sınıflarımız 20, ilkokul ve ortaokul sınıflarımız 24 öğrenci kapasitelidir.