İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulunda yemek hizmeti, eğitimin bir parçası olarak görülmekte ve bu konu üzerinde titizlikle durulmaktadır. Okulumuzda verilen sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı alanında uzman olan Sardunya Hazır Yemek Üretim ve Hizmet AŞ birimleri tarafından hazırlanıp sunulmaktadır.
Yemek menüleri, alanında uzman şefler, diyetisyen ve gıda mühendisi tarafından hazırlanmakta ve okul yönetiminin onayına sunulmaktadır. Beslenme uzmanlarımız yemek menülerini hazırlarken öğrencilerimizin yaş özelliklerini dikkate alarak günlük kalori, karbonhidrat, protein ihtiyaçlarına özen gösterirler.
İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulunda Sardunya Hazır Yemek Üretim ve Hizmet AŞ kurum felsefesi gereğince, tüm mutfaklarımız, geçerli olan yönetim sistemlerimiz kapsamında düzenli olarak habersiz denetime tabi tutulmaktadır. Hijyen Kalite departmanı tarafından gerçekleştirilen bu denetimlerde, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 18001 İş Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Süreçleri irdelenmektedir. Herhangi bir uygunsuzluk bulunması halinde gerek Hijyen Kalite Departmanı gerekse Operasyon Departmanı tarafından toplantı yapılarak gerekli önlemler alınmaktadır.