25.04.2024

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Asya Bölge Sergisinden Birincilikle Döndü

Öğrencilerimiz, Ceren Kaya ve Ceren Nur Altındağ’ın, öğretmenleri Suzan Balcı danışmanlığında, Matematik alanında hazırladıkları “Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar” tematik alanda hazırladıkları “Reuleaux Üçgeninde Geleceğin Sürdürülebilir Şehirler Mimarisine Çözümler” projeleriyle TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge Sergisinden “BİRİNCİLİK” ödülüyle döndü.

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Asya Bölge Sergisinden Birincilikle Döndü

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz, Ceren Kaya ve Ceren Nur Altındağ’ın, öğretmenleri Suzan Balcı danışmanlığında, Matematik alanında hazırladıkları “Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar” tematik alanda hazırladıkları “Reuleaux Üçgeninde Geleceğin Sürdürülebilir Şehirler Mimarisine Çözümler” projeleriyle TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge Sergisinden “BİRİNCİLİK” ödülüyle döndü.

Öğrencilerimiz, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge Sergisinde projelerini başarıyla sergiledi, ziyaretçilere projeleri hakkında bilgi verdi.  23 Nisan’da jüri önüne çıkan öğrencilerimiz proje sunumlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Okulumuzda uygulanan Proje Tabanlı Eğitim anlayışı ile öğrencilerimiz günlük yaşamdaki sorunlara yönelik çözüm üretecek projeler geliştiriyor, 3D robot uygulamalarından yenilenebilir enerji sistemlerine, fizikten iletişim teknolojilerine uzanan geniş bir yelpazede bilimle iç içe yaşıyor, ar-ge’yi tanıyor ve inovatif düşünme becerisi kazanıyor.

Elde ettikleri birincilikle İTÜ GVO ailesini gururlandıran öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyor, Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalinde başarılar diliyoruz.