Okul Müdürümüzün Mesajı

Değerli Velilerimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz,

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele devam ederken yeni eğitim ve öğretim dönemimize yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere başladık.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartların Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” içeriğinde belirtilen koşulları yerine getirerek önlemlerimizi aldık.

21 Eylül 2020 Pazartesi günü ilkokul 1. sınıflarımız kısmen yüz yüze eğitime başladılar. Yüz yüze eğitim için okulumuza gelen öğrencilerimiz, okul girişinde ateş ölçümü yapıldıktan sonra el-ayak dezenfekte standında ellerini ve ayakkabılarını dezenfekte edip evde taktıkları maskeyi değiştirerek okula giriş yapıyorlar. Öğrencilerimiz, eve dönüşlerinde de maskelerini değiştirerek okuldan ayrılıyorlar. Yemekhanelerimizi kılavuzda belirtildiği gibi yeniden düzenledik. Her öğrenci yemekhane girişinde bulunan alanda ellerini yıkıyor ve kendileri için belirlenen alana oturuyor.

Gün içerisindeki yönlendirmelerimizle okulumuzda yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerimizin tüm kurallara uymaları konusunda gayret gösteriyoruz. Bunun yanında yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz için eş zamanlı çevrim içi dersler de devam ediyor.

28 Eylül 2020 Pazartesi günü ortaokul 4. sınıf öğrencilerimiz de belirlenen kurallar çerçevesinde tam zamanlı yüz yüze eğitime başladılar. Hem çevrim içi hem de yüz yüze yapılan derslerle öğrencilerimizi LGS’ye eksiksiz şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Diğer seviyelerde eğitim ve öğretim çalışmalarımızı “Google Classroom” üzerinden çevrim içi gerçekleştiriyoruz. Ders programlarımız Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği şartlar ile güncelleniyor.

Salgın sürecindeki en önemli şey, gerekli tedbirlerin alınarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde bu sürecin atlatılabilmesidir. Bu zorlu süreçte bizlerden desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkür eder, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında sağlıklı, mutlu ve başarı dolu günler dilerim.

Saygılarımla,

E. Aybars ŞEHİRTAY