27.09.2023

Sağlık İçin Akdenizli Bilim Kadınları Sergisi Beylerbeyi Yerleşkemizde Açıldı!

MEDNIGHT projesi kapsamında gerçekleştirilen Mediterranean Women For Health Exhibition (Sağlık için Akdenizli Kadınlar Sergisi) Beylerbeyi Yerleşkemizde açıldı. Öğrencilerimiz sergi açılışı öncesi keyifli bir mini bir konser verdi.

Sağlık İçin Akdenizli Bilim Kadınları Sergisi Beylerbeyi Yerleşkemizde Açıldı!

MEDNIGHT projesi kapsamında gerçekleştirilen Mediterranean Women For Health  Exhibition (Sağlık için Akdenizli Kadınlar Sergisi) Beylerbeyi Yerleşkemizde açıldı. Öğrencilerimiz sergi açılışı öncesi keyifli bir mini bir konser verdi.

INCLIVA Sağlık Araştırma Enstitüsü ve MEDNIGHT projesi, 'Sağlık için Akdeniz Kadınları' sergisinin açılış konuşmasını Kurucumuz ve Kurucu Temsilcimiz, EWORA (Kadın Rektörler Derneği) Başkanı Prof. Dr. Gülsün Sağlamer yaptı. Sağlamer konuşmasında şunları söyledi: "Bilim geleceğimizdir ve Bilimsel Çalışmalar kadınların, erkeklerin, çocukların ve gençlerin ortak meselesidir. bu sergi aracılığıyla çalışmalarını yakından tanıyacağımız Akdenizli kadın bilim insanları ise araştırma, sağlık, eğitim veya gönüllülük yoluyla insanların sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunmuşlardır. Kendi ülkeleri dışında çok az tanınan bu yüzler, olağanüstü emekleriyle görünür olmayı hak eden yirminci ve yirmi birinci yüzyıl kadınları olmakla beraber; kendi alanlarında öncü olarak normları kıran ve önemli katkılar sağlayan değerli “Bilim İnsanlarıdır”. Biz de bugün buradan Akdenizli Bilim Kadınlarının olağanüstü çalışmalarına dikkat çekiyor, okulumuz öğrencileri için birer rol model olmalarını arzu ediyoruz."

INCLIVA tarafından tasarlanan ve olağanüstü çalışmalarıyla görünür olmayı hak eden, kendi alanlarında öncü olarak kalıpları kıran ve önemli katkılarda bulunan kendi ülkelerinin dışında çok az bilinen yüzler olan 20. ve 21. yüzyılın bilim kadınlarının resimlerinin ve çalışmalarının yer aldığı 25 posterden oluşan sergi 6 Ekim'e kadar okulumuzun girişinde yer alan sergi alanında gezilebilecek.

MEDNIGHT projesi, “Horizon Europe” programının “Marie Skłodowska-Curie Actions and Citizens” çağrısı sayesinde Avrupa Birliği'nden fon almaktadır (https://mednight.eu/).