03.01.2020

4. Geleneksel Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Proje Yarışması

Özel Beylerbeyi Ortaokulu'muz tarafından gerçekleştirilen 4. Geleneksel Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Proje Yarışması başvuruları başladı.

4. Geleneksel Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Proje Yarışması

Yarışmanın Amacı

Ortaokulda eğitim gören öğrencileri, bilim ve teknoloji konularında projeler üretmeye teşvik etmek.

Yarışmanın Şartnamesi

Şartnameyi görüntülemek için lütfen tıklayınız.

Yarışma Kategorileri

1- Fen Bilimleri Kategorisi: Örnek olarak sağlık, çevre, enerji, tarım vb. konularda çalışmalar hazırlanabilir.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

2- Bilişim Teknolojileri - Robotik Kodlama Kategorisi: Robotlar sensörleri ile çevresini algılayan, algıladıklarını yorumlayan, yorumlama sonucu bir karar veren, verdiği kararı bir çıkış sinyali ile üreten aygıtlara denir. Bir robotun belirlenen işlemleri yerine getirmek için programlanması robotik kodlamadır. Örnek olarak akıllı ev, deprem uyarı sistemi, görme engelliler için akıllı baston, akıllı sera, gaz detektörü vb. projeler hazırlanabilir. Yarışmada konu, program ve robotik set sınırlaması yoktur.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Kimler Katılabilir?
İstanbul il sınırları içerisinde yer alan tüm ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri yarışmaya katılabileceklerdir.

Son Başvuru Tarihi
15 Nisan 2020 Çarşamba

Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması

Başvuru yapan projelerden yarışmaya hak kazananlar, 22 Nisan 2020 Çarşamba günü https://beylerbeyi.itugvo.k12.tr/

adresinden açıklanacaktır.

Yarışma Finali

9 Mayıs 2020 Cumartesi İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulu

Seçici Kurul

Akademisyenlerden oluşturulacaktır.

Ödüller
Birincilik Ödülü      : Taşınabilir Bilgisayar

İkincilik Ödülü        : Taşınabilir Bilgisayar

Üçüncülük Ödülü  : Taşınabilir Bilgisayar

Yarışma Başvuru Formları

1 - Fen Bilimleri kategorisi başvuru formunu görüntülemek için lütfen tıklayınız.

2 - Bilişim Teknolojileri - Robotik Kodlama kategorisi başvuru formunu görüntülemek için lütfen tıklayınız.