02.01.2020

Öykü Yarışmamıza Başvurular Başladı

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulumuz tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl “Yaşam” konusunu ile yapılacak olan Öykü Yarışmamıza başvurular başladı.

Öykü Yarışmamıza Başvurular Başladı

Orhan Kemal’in ölümünün 50. yılında "Yıllar kırık plaklarda kalmış çok eski türküler gibi geldi, geçti." sözünden hareketle gerçekleştirilecek olan “yaşam” konulu öykü yarışmamız ile öğrencilerin düşünme ve yazma becerilerini geliştirmek, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini zenginleştirmek, kendilerini yazı yoluyla ifade edebilmelerine yardımcı olmak, 5N 1K yöntemiyle öykü unsurlarını kullanarak yazı kurgulamalarını sağlamak, Türkçenin doğru kullanımına katkı sağlamak ve geleceğin yazarlarını yetiştirmek amacıyla düzenleniyor.

Son Başvuru Tarihi
14 Şubat 2020 Cuma

Kimler Katılabilir?
İstanbul’daki Tüm Resmi ve Özel Ortaokulların 1, 2, 3, 4. Sınıf Öğrencileri

Ödüller
İlk 3’e giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edilecektir.

Nasıl Başvurabilirim?

Başvur

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır?
09 Mart 2020 Pazartesi

Sonuçları Nasıl Öğrenebilirim?
İlk üç derecenin yanı sıra seçici kurul, uygun gördüğü öykülere mansiyon ödülleri verecektir. İlk üçe giren öğrenciler, İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi WEB sitesinde 09 Mart 2020 Pazartesi günü 15.00’te açıklanacaktır.

Seçici Kurulda Kimler Var

Işık Öğütçü – Yazar

Feyza Hepçilingirler – Yazar

Tolga Gümüşay – Yazar

Ömer Tacir - İTÜ Türk Dili Bölüm Başkan Yardımcısı

Ekrem Çakır - İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu  Türkçe Bölüm Başkanı

Ödül Töreni Ne Zaman?
20 Mart 2020 Cuma

Ödül Töreni Nerede?
Ödüle değer görülen öğrenciler, bir öğretmeni ve/veya velisi eşliğinde 20 Mart 2020 Cuma günü saat 13.30’da İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulunda yapılacak ödül törenine katılacaklardır.

Nasıl İletişim Kurabilirim?

Telefon:              0216 401 17 73

E Posta:               ekrem.cakir@itugvo.k12.tr

Adres:                  Beylerbeyi, Vakıf Tarla Altı Sokak 34676 Üsküdar/İstanbul

Yarışmaya Katılım Şartları Neler?

• Yazılar; bilgisayar ortamında, 12 punto, bir satır boşluklu ve Times New Roman yazı tipi ile yazılmalıdır.
  • Yarışmaya katılan öykülerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
  • Yazılarda Türkçenin doğru kullanılmasına özen gösterilmelidir.
  • Yazıların uzunluğu, en az (2) sayfadan,  en fazla dört (4) A4 sayfasından oluşmalıdır.
  • Yazılar; öykü türüne uygun olarak yazılmalı, mutlaka başlığı olmalıdır.
  • Her öğrenci, sadece bir öyküyle yarışmaya katılabilir.
  • Yarışmaya katılacak olan okullar, en fazla 3 öğrencinin eseriyle katılabilirler.
  • Bireysel başvurular dikkate alınmayacaktır. Öyküler ve başvuru formu ilgili Türkçe öğretmeni tarafından bağlantı üzerinden gönderilecektir.
  • Ödül kazanan tüm öğrencilerin başvurularında bildirdikleri öğretmenlerine, öğrencilerini edebiyat sevgisi aşılayarak destekledikleri için birer teşekkür sertifikası ve öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarına plaket verilecektir.
  • Ödüle değer görülüp de ödül törenine katılamayan öğrencilerin ve öğretmenlerinin ödülleri kargo ile adreslerine gönderilecektir.
  • Son başvuru tarihinden sonra gönderilen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Önemli Uyarı
Yazılan eserler, yukarıdaki bağlantıda istenen bilgiler doldurulduktan sonra bağlantıda yer alan mail adresine  gönderilmelidir.