07.01.2020

Öğrencilerimiz Yaralı Deniz Kaplumbağalarının Bakım ve Tedavilerine Destek Oldu

Ortaokul 1. sınıf öğrencilerimizle 7-11 Ekim 2019 haftasında çalışmaya başladığımız TÜRÇEV’in HSPN (Yunan Çevre Koruma Derneği) ile ortak yürüttüğü “Çevre Eğitiminde Kuramsal Yaklaşımlar ve Pratik Uygulamalar-YUNUS” isimli projemizin son aşamasını da gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz Yaralı Deniz Kaplumbağalarının Bakım ve Tedavilerine Destek Oldu

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz Yunus Projesi kapsamında; Türkiye ve Yunanistan’da yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Sini Kaplumbağası (Caretta Caretta), Akdeniz Foku (Monachus Monachus), Ak Leylek (Ciconia Ciconia) gibi canlıların nesillerini sürdürmeleri adına yürüttükleri çalışmalar ile farkındalık yaratmaya, bakım ve tedavi masraflarının karşılanmasına katkı sağlama devam ediyor.

Öğrencilerimiz, Ekim 2019 tarihinden bu yana yürüttüğü “Çevre Eğitiminde Kuramsal Yaklaşımlar ve Pratik Uygulamalar-YUNUS” isimli proje kapsamında gerçekleştirdikleri aktiviteler ile deniz kaplumbağalarının bakımı ve tedavilerine katkı sağladı.

Seramik Kulübü öğrencilerimiz, kulüp derslerinde yaptıkları ürünlerin “Yeni Yıl Kermesi”ndeki satışından elde edilen gelir Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine DEKAMER bağışlandı.

Bu çalışmalarla öğrencilerimizin; çevre konularını uluslararası bir anlayışla ele alması, deniz ve kıyılarla ilgili farkındalıklarının artması, sorumlu bir evrensel vatandaşlık anlayışı çerçevesinde doğanın nasıl korunacağını öğrenmesi hedeflenmiştir.

Duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişen, kendileri dışındaki canlıların da yaşam hakkına saygı duyan, bunun için çalışan, farkındalık projeleri yürüten tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.