26.02.2022

Minik Arılarımız Öğretici ve Eğlenceli Etkinliklerle Düşünme, Dikkat ve Koordinasyon Becerilerini Geliştiriyor

Beylerbeyi Anaokulu öğrencilerimiz okulumuzda derslerimizde gerçekleştirilen eğitici, öğretici ve eğlenceli etkinliklerle düşünme, dikkat ve koordinasyon becerilerini geliştiriyor, derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştiriyor.

Beylerbeyi Anaokulu öğrencilerimiz “Bizim Dışımızdaki Canlılar” konusu kapsamında doğada yaşayan canlıları incelemeye başladı. Türkçe etkinliğimizde kavram haritası üzerinde çalışarak hayvanların ihtiyaçları, özellikleri, yaşam alanları hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz eğitici oyunlarla bilgilerini pekiştirdi.

Eş zamanlılık becerilerimizi geliştirmek için yaptıkları öykü oluşturma etkinliğinde seçtikleri bir hayvandan yola çıkarak hayal gücünü kullanan öğrencilerimiz kendi öykülerini oluşturdu. Drama etkinliğinde hayal gücünü kullanarak yaptıkları “Orman Macerası” canlandırmasıyla ormanda yaşayan hayvanlar hakkında gözlem yapma şansı yakaladı.

Düşünme becerileri etkinliğimizde “Equilibro” adlı kutu oyununu oynayan minik arılarımız, kitapçıklarda bulunan görselleri, blokları üst üste dizerek dikkat, takip, koordinasyon becerilerini geliştirdi. Oyun etkinliğinde ördek, timsah, tavşan, ayı vb. hayvanların hareketlerini taklit ederek motor becerilerini geliştiren öğrencilerimiz öğrenme merkezlerinde gerçekleştirilen oyun saatimizde yaratıcı oyun etkinliklerine katıldı.

Okuma yazmaya hazırlık etkinliklerimizde kitap çalışmalarımıza ve “U” sesi çalışmalarına devam eden öğrencilerimiz çizgi çizme becerilerimizi desteklemek üzere minyatür hayvan çizimlerini dikkatlice tamamlama çalışması yürüttü.