10.02.2022

PDR Öğretmenlerimizden LGS Hazırlık Önerileri

Beylerbeyi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerimiz 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) için hazırlıklarını yoğun bir akademik programla sürdürüyor.

PDR Öğretmenlerimizden LGS Hazırlık Önerileri

Beylerbeyi Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerimiz 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı için hazırlıklarını yoğun bir akademik programla sürdürüyor.

Yoğun bir tempoyla LGS’ye hazırlanan öğrencilerimiz akademik faaliyetlerin yanı sıra okulumuz PDR öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle psikloojik olarak da sınav hazırlık sürecini yürütüyor.

Beylerbeyi Ortaokulu PDR öğretmenimiz Asuman Önder sosyal beceri dersi kapsamında sınav hazırlıklarına devam eden 8. Sınıf öğrencilerimizle “Zamanı Verimli Kullanma” etkinliğinde bir araya gelerek zaman yönetimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Zamanı iyi yönetmeyi bilmenin endişe, stres gibi duygularını azalttığını ifade eden Önder, zaman yönetiminin geleceğe yön vermeyi sağladığını, koordinasyon becerisini geliştirdiği ve hedefler için program yapmayı gerektirdiğini söyledi.

Uzun sürelerle ve aralıksız çalışmanın etkili bir çalışma yöntemi olmadığını dile getiren Önder, etkili zaman yönetimi tekniği ile daha kısa sürelerde çok daha verimli çalışmalar yapılabileceğinin altını çizerek LGS hazırlık sürecindeki 8.sınıf öğrencilerimizle şu önerileri paylaştı;

• Çalışmaya  başlamadan önce, yorgunluk, uykusuzluk, kaygı, fazla heyecan, açlık, aşırı tokluk vb. durumların olmaması gerekir. Çalışmalarınızdan yeterince verim alabilmek için dengeli beslenmeli ve zamanınızı her sabah ailenizden de destek alarak planlamalısınız.
  • Dersi derste öğrenmeye çalışın
  • Derste sadece derse odaklanın ve öğretmenlerinizi iyi dinleyip not tutun.
  • Önceliklerinizi belirleyin.
  • Ödevlerinizi önem ve teslim tarihi sırasına göre sıralayın ve tamamlayın.
  • Zaman çizelgesi yapın.
  • İster takvim üzerine not alın ister çizelge yapın, belirli görevler, ödevler ve aktiviteler için zaman periyodlarıbelirlemek iyidir. Dersler eğitimler vb. sabit olayları çizelgeye not alın. Ve daha sonrasında arta kalan zamana bakarak ödevlerinizi, tekrarlarınızı ve ders dışı aktivitelerinizi yapabilmeniz için ne kadar boşluğunuz olduğunu belirleyin.
  • Eğer bazı ödevlere ya da çalışmanız gereken bazı konulara daha fazla zaman ayrılması gerekiyorsa, zamanınızı ona göre ayarlayın.
  • Yapılacaklar listesi çıkarın
  • Çalışma ortamınızı düzenleyin
  • Çalışmanıza engel olabilecek her şeyi kaldırın ve kitaplarınızı, notlarınızı ve çalışma kağıtlarınızın hepsini bir yere toplayın.
  • Aynı mekânda ders çalışmak çalışmaya daha kısa sürede adapte olmanızı sağlar.
  • Uzanarak ders dinlemek uykunuzun gelmesine odağınızın dağılmasına neden olacaktır.
  • Ders çalışırken aynı ortamı tercih etmeye çalışın.
  • Önce konuya çalışın
  • Yapılan en önemli yanlışlardan biri çok fazla soru çözmek ve konu tekrarı yapmamak.  Konuyu tam olarak bilmeden soru çözmeye başladığınızda soruyu çözmek için fazla süre harcayıp motivasyonunuzu düşürebilirsiniz.
  • Tekrar şart. Her dersin ve konunun tekrarı yapılmalıdır.
  • Her izlediğiniz dersle ilgili bol bol soru çözümü yapılmalıdır.
  • Ek kaynaklardan soru çözmek, konu anlatımlarına tekrar göz atmak  anlatılan bilgileri topluca ve bir arada vererek o konunun kavranmasına yardımcı olmaktadırlar.
  • Kitap okuyunç
  • Zamanı verimli geçirebilmek için kendimize günlük plan yapmalıyız.
  • Ders dinlerken kesinlikle masa başında oturmayı ve çalışılan süre içerisinde telefon, tablet gibi elektronik cihazlardan uzak durmayı unutmayalım.