13.11.2021

Karbon Ayak İzimizi Tanıyoruz

Beylerbeyi Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerimiz, Slovenya Umanotera kuruluşundan sürdürülebilir çevre eğitimi Proje Müdürü Dr. Jonas Sonnenschein ile çevrim içi ortamda bir araya gelerek daha yeşil ve ekolojik bir yaşam sürmenin yollarını konuştu.

Karbon Ayak İzimizi Tanıyoruz

Fen bilimleri bölümü ve yabancı diller bölümü iş birliğiyle gerçekleştirilen seminerde konuşan Dr. Jonas Sonnenschein öğrencilerimize iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, karbon ayak izi, atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm ve enerji tüketimi konularında önemli bilgiler verdi.

İklim değişikliğiyle mücadelede çöplerimizi geri dönüştürmekten plastik kullanımını azaltmaya ve suyu tasarruflu kullanmaya kadar birçok konuda bireysel olarak yapılması gerekenler ile karbon ayak izini azaltmak için alınması gereken önlemleri anlatan Dr. Jonas Sonnenschein öğrencilerimizin merak ettiği soruları da yanıtladı.