08.11.2021

Öğrencilerimiz Bilimsel Bilgiyi Anlayan Bilim Okur Yazarları Olarak Yetişiyor

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz fen bilimleri dersi kapsamında öğrendikleri konuları pekiştirmek amacıyla laboratuvarlarımızda, yaratıcı uygulamalar merkezimizde ve sınıflarımızda öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilen eğitici ve eğlenceli etkinlikler, deneyler ile bilimin doğasını ve bilimsel bilgiyi anlayan bilinçli birer bilim okur-yazarı olarak yetişiyor.

Öğrencilerimiz Bilimsel Bilgiyi Anlayan Bilim Okur Yazarları Olarak Yetişiyor

Beylerbeyi Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde “Sindirim Sistemi” ve “Canlıları Tanıyalım” konularını öğrendikten sonra yaptıkları laboratuvar çalışmaları ve etkinlikler ile derslerde edindikleri bilgileri pekiştirdi.

Öğrencilerimiz, “Canlıları Tanıyalım” konusu kapsamında canlıları benzerlik ve farklılıklarına göre sınıflandırmaya devam ettiler ve “Bitkiler” konusunu işlediler. Laboratuvar çalışması olarak yaprak kesitini, maya mantarlarını, peynir küfünü ve hazır preparat üzerinden farklı hücre örneklerini mikroskop ile incelediler.

Fen bilimleri dersinde “Sindirim Sistemi” konusunu pekiştirmek amacıyla beyaz tshirt üzerine sindirim sisteminde görevli organ ve yapıları çizdiler. Dolaşım sistemlerini oluşturan yapı ve organlarını öğrenen öğrencilerimiz kalbin yapısını da pekiştirmek amacıyla kalp posterleri hazırladılar.

Öğrencilerimizin fen bilimlerindeki temel bilimsel kavram ve yöntemleri anlamalarını, bilime karşı olumlu bir tutum edinmelerini sağlamak amacıyla fen bilimleri alanındaki çalışmalarımızda eğlenerek öğrenebilecekleri ortamlar hazırlanmaktadır.

Fen Bilimleri dersi kapsamında gerçekleştirilen eğitici ve eğlenceli etkinlikler ile öğrencilerimizin iyi birer fen okuryazarı olarak, bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler olmaları, bilimin doğasını ve bilimsel bilgiyi anlayan bilinçli birer bilim okur-yazarı olarak yetişmesi hedeflenmektedir.