20.10.2021

Öğrencilerimizden Çocuk Hakları Resim Sergisi

Beylerbeyi Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında “Haklarımla Varım” konusuyla ilgili bir resim sergisi yaptı.

Öğrencilerimizden Çocuk Hakları Resim Sergisi

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersinde öğrendikleri bilgiler ışığında “Çocuk Deyip Geçme” “Haklarımla Varım” “Çocuk Hakları” temalı resimler yaparak “Haklarımla Varım” konulu bir resim sergisi yaptı.

Ünlü yönetmen ve aktör Aamir Khan’ın tüm çocukların özel ve eşit haklara sahip olduğunu anlatan “Yerdeki Yıldızlar - Her Çocuk Özeldir” filmini izleyerek çocuk haklarını ele alan bir resim betimleme çalışması yaptılar.

Öğrencilerimiz derste öğrendikleri bilgiler ışığında modern dünyada her bireyin sahip olduğu en temel haklarını “Çocuk Deyip Geçme” “Haklarımla Varım” “Çocuk Hakları” teması ile ön plana çıkardılar. 20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan maddelerden yola çıkarak haklarını güncel hayatta nasıl kullanmaları gerektiğini öğrendiler.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının haklarını ve sorumluluklarını bilen etkin öğrencileri eğitim sürecinde öğrendikleri bilgileri afiş çalışmalarına dönüştürerek, bilgilerinin kalıcı hale gelmesini sağladılar.