08.12.2021

Öğrencilerimiz Laboratuvar Çalışmalarıyla Deneysel Yöntemleri ve Bilimsel Çalışma Kurallarını Öğreniyor

Beylerbeyi Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde “Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme ” ünitesi “Kuvvetin Ölçülmesi” konusu kapsamında derste öğrendikleri bilgileri laboratuvar çalışmalarıyla pekiştirdiler.

Beylerbeyi Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz fen bilimleri dersinde “Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme ” ünitesi kapsamında “Kuvvetin Ölçülmesi” konusunu işlediler. Öğrendikleri bilgileri pekiştirmek amacıyla fen bilimleri laboratuvarında dinamometre kullanarak farklı cisimlerin ağırlıklarını ölçtüler.

Ö​ğrencilerimiz fen bilimleri derslerinde öğrendikleri konulara ilişkin yaptıkları laboratuvar deneyleri ile öğrencilerimizin derse olan  ilgi ve dikkatleri​ artarken, derslerde öğrendikleri bilgiler daha kalıcı hale geliyor. Laboratuvar ortamında çalışma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz aktif olarak katıldıkları öğrenme sürecinde ​aynı zamanda deneysel yöntem ve bilimsel çalışma kurallarını da öğreniyor. ​

Okulumuzun ortaokul Fen Bilimleri Dersi Eğitim Programı MEB müfredatının yanı sıra fen eğitim programları (GEMS), 3D ve 2D interaktif eğitimler, her seviyede uyguladığımız laboratuvar ve yaratıcı uygulamalar merkezi çalışmaları, ulusal ve uluslararası yarışmalar ve projelerle desteklenmektedir.

Okullarımızda uygulanan Fen Bilimleri Dersi ​m​üfredatında öğrencilerimize fen okuryazarlığını destekleyecek öğrenme alanları sunulmaktadır.