25.01.2021

Öğrencilerimiz Çevrim İçi Atölye Çalışmalarında Yazarlarla Buluşuyor

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında çevrim içi ortamda gerçekleştirilen "Toplumsal Dayanışma ve Bireysel Farkındalık için Duygu Odaklı Kültürel Miras Eğitimi" konulu atölye çalışmasına katıldı.

Öğrencilerimiz Çevrim İçi Atölye Çalışmalarında Yazarlarla Buluşuyor

Eğlenceli bir yol izleyerek öğrencilerimizde tarih bilincinin oluşması ve derslerde öğrendiklerini kalıcı hale gelmesi amacıyla gerçekleştirilen atölye çalışmasında öğrencilerimiz, severek okudukları kitapların yazarı İdil Bilgin ile bir araya geldi.

Öğrencilerimiz, atölye malzeme kitleri ve ek malzemeler ile tarihî eserlerin korunması üzerine deneyler gerçekleştirdiler. “Wooclup” uygulamasının da kullanıldığı etkinlikte öğrencilerimiz, yazar İdil Bilgin ile kültürel eserlerin nasıl korunması gerektiği konusunda da tartışma imkanı buldu.

Öğrencilerimizin eğlenerek öğrendiği atölye çalışmamızda, insanlığın ortak mirasını korumak için konservasyon yönteminin (tarihî eserlerin çürümeden ve bozulmadan zamana yenik düşmesini engellemek için yapılan işlemler bütünü) ve konservatörlük mesleğinin önemi vurgulandı.