23.09.2021

Ortaokul Öğrencilerimiz Okudukları Kitapların Yazarlarıyla Buluştu

Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimiz hafta boyunca gerçekleştirilen Okur Yazar Buluşmaları kapsamında yaz döneminde severek okudukları kitapların yazarları ile bir araya geldi. Katıldıkları atölye çalışmalarında yazma ve bir eser ortaya koyma süreçlerini uygulamalı olarak tecrübe etti.

Ortaokul Öğrencilerimiz Okudukları Kitapların Yazarlarıyla Buluştu

Ortaokul öğrencilerimiz yaz tatilinde keyifle okudukları kitapların yazarları ile çevrim içi ortamda gerçekleştirdikleri söyleşi ve atölye çalışmalarında bir araya geldi.

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz; “Off, Dilim!” adlı kitabın yazarı Feyza Hepçilingirler ile, ortaokul 7.sınıf öğrencilerimiz aynı gün “Kadim Şehrin Şifreleri” adlı kitabın yazarı Almıla Aydın ile, ortaokul 6.sınıf öğrencilerimiz “Hazırlıksız” adlı kitabın yazarı Tolga Gümüşay ile çevrim içi söyleşi gerçekleştirdiler.

Yaz tatili boyunca okudukları kitapların yazarları ile bir araya gelen öğrencilerimiz, kitapların ortaya çıkış hikayesini yazarlarından dinlerken, kitap ile ilgili merak ettikleri soruları da sorma fırsatı yakaladı.

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerimiz, Yaratıcı Drama Eğitmeni Senem Kıroğlu Nane tarafından çevrim içi ortamda gerçekleştirilen “Doğu Ekspresinde Cinayet” romanının atölye çalışmasına katıldılar.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen bu atölye çalışmasında öğrencilerimiz, Agatha Christie tarafından kaleme alınan "Doğu Ekspresinde Cinayet" romanının yapısından, diline, karakterlerin oluşturulmasından, hikayeye kadar pek çok konuda bilgi edinirken, yazma ve bir eser ortaya koyma süreçlerini uygulamalı olarak tecrübe etti.