03.04.2024

Çevrenin Genç Sözcüleri Timimizden Sürdürülebilir Şehirler, Sürdürülebilir İstanbul Temalı Video

Ortaokul Çevrenin Genç Sözcüleri ekibi öğrencilerimiz, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen "Young Reporters for the Environment, YRE" programı kapsamında hazırladığı “Sürdürülebilir Şehirler, Sürdürülebilir İstanbul” temalı video çalışması ile röportaj-video kategorisinde yarışacak.

Beylerbeyi Ortaokulu Çevrenin Genç Sözcüleri ekibi öğrencilerimiz, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen "Young Reporters for the Environment, YRE" programı kapsamında hazırladığı “Sürdürülebilir Şehirler, Sürdürülebilir İstanbul” temalı video çalışması ile röportaj-video kategorisinde yarışacak.

Çevrenin Genç Sözcüleri ekibi öğrencilerimiz, bu yıl “Sürdürülebilir Şehirler, Sürdürülebilir İstanbul” temasıyla yaptığı çalıma kapsamında 15,5 milyonu aşan nüfusu ile hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın en kalabalık şehri olan İstanbul’un enerji, çevre düzenleme ve atık yönetimine ilişkin detaylı bir araştırma yaptı. Alanında uzman isimlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan öğrencilerimiz yaptıkları röportajlar, araştırmalar ve çalışmalardan oluşan bir video hazırladı.

Çevrenin Genç Sözcüleri: Uluslararası ismi “Young Reporters for the Environment, YRE” olan ve ülkemizde Çevrenin Genç Sözcüleri, ÇGS olarak isimlendirilen program, gençleri çevre sorunlarını ve konularını anlamaya yönelten ve onları bilinçlendirmek amacı ile çevre eğitimi yapan uluslararası bir programdır. Programın eğitim aracı olarak, gençlerin ilgisini çeken, çevre gazeteciliği yöntemi benimsenmiş olup öğrencilerin bulundukları okul yöresinde çevre sorunlarını ve konularını araştırıp inceleyerek haber nitelikli makale, fotoğraf ve kısa video kaydı üretmeleri teşvik edilmektedir. Çevrenin Genç Sözcüleri Programı, öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirdiği gibi, aynı zamanda takım çalışması, girişimci bir ruh ve sorumluluk duygularını da güçlendirir. Bu, bir nevi “öğrenmeyi öğrenmek” olarak adlandırabileceğimiz pedagojik programdır.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılından bu yana programa dahil olan Yeşil Bayraklı Eko Okul olan İTÜ GVO Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimizden oluşan ÇGS öğrenci timimize “Sürdürülebilir Şehirler, Sürdürülebilir İstanbul” isimli videolarıyla katıldıkları yarışmada başarılar dileriz.

P​rogram hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın!
Çevrenin Genç Sözcülerini Instagram'da takip etmek için buraya tıklayın!​
Çevrenin Genç Sözcülerini Facebook'ta takip etmek için buraya tıklayın!