12.03.2024

Öğrencilerimiz Deprem Tatbikat Eğitimlerini Tamamladı

Anaokulu, ilkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin rehberliğinde okulumuzda gerçekleştirilen deprem tatbikatına katıldı.

Öğrencilerimiz Deprem Tatbikat Eğitimlerini Tamamladı

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimizle, depreme hazırlıklı olmak ve okul topluluğu olarak ortak hareket etme bilincini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz deprem tatbikatımızı başarıyla tamamladık.

Tatbikat öncesinde deprem farkındalığını arttırmayı amaçlayan deprem öncesinde, esnasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlatan eğitim videosunu öğretmenleriyle birlikte izleyen öğrencilerimiz, izledikleri eğitim videosundan öğrendiklerini, deprem tatbikatında uygulayarak öğrendikleri bilgileri pekiştirdi.

Sabah saatlerinde yapılan tatbikat öncesi, çalışanlarımız anonsla bulundukları ortamda, öğrencilerimiz ise öğretmenleri rehberliğinde, Çök-Kapan-Tutun prosedürünü hızla uygulayarak bulundukları dersliklerinde panik ortamı yaratılmadan toplanma alanlarına geçti.

Anaokulu öğrencilerimiz zemin kat dersliklerinden 41 saniyede, 1. kat dersliklerinden 1.18 saniyede, ilkokul 1-2. Sınıf öğrencilerimiz, dersliklerinden 1.20 saniyede, ilkokul 3-4. sınıf öğrencilerimiz 51 saniyede, ortaokul öğrencilerimiz ise ortaokul 3. kat dersliklerinden 1.27 saniyede, 4. kat dersliklerinden toplanma alanlarına 1.3 saniyede geldi.

Öğrencilerimiz, toplanma alanlarında öğretmenlerimizin yaptığı ''Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” sonlandırılmıştır'' açıklaması sonrasında tatbikatı başarıyla tamamlamış oldu.