07.04.2024

Ortaokul Öğrencilerimiz Uluslararası Bilim Yarışmasından Gümüş ve Bronz Madalya İle Döndü

5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz hazırladıkları iki farklı projeyle uluslararası düzeyde yapılan ve farklı ülkelerden ortaokul, lise ve üniversite düzeyince 307 proje başvurusunun olduğu “Youth International Science Fair” yarışmasından gümüş ve bronz madalya kazandı.

Beylerbeyi Ortaokulu 5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz hazırladıkları iki farklı projeyle uluslararası düzeyde yapılan “Youth International Science Fair” yarışmasından gümüş ve bronz madalya kazandı.

Ortaokul 7. sınıf öğrencilerimizden Ela Koç, Ceren Nur Altındağ, İdil Er, Ceren Kaya, Ela Gürler, “Traditional Food Culture Extends Your Life Time” isimli projeleriyle “Youth International Science Fair” yarışmasından gümüş madalya ile döndü.

Öğrencilerimiz çalışmalarında bilinçli ve doğru beslenme teması içinde işlenmiş gıdalar, geçmişten günümüze besinlerin saklama koşulları konularında çalışmışlar ve özellikle israfın önlenmesi için çözüm yolları geliştirdiler; araştırma sonucu edindikleri kazanımlarını yaşam tarzı haline getirebilmek ve getirttirebilmek için farkındalık çalışmaları yürüttüler.

5 ve 6. sınıf öğrencilerimizden Mert Boran, Elif Fatma Gökşenli, Ahmed Fevzi Demirdağ, Ecesu Yahşi ise “Are You Aware of Technological Radiation Around Us? isimli projeleriyle bronz madalya kazandı.

Öğrencilerimiz, çalışmalarında günlük hayatta maruz kaldığımız elektro manyetik dalgaların miktarını azaltabilmek için çözüm yolları araştırmışlar ve üretmişlerdir.

Ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde 307 projenin yarıştığı Youth International Science Fair Yarışması, Indonesian Young Scientist Association (IYSA), PGRI Mahadewa Üniversitesi Bali, Mühendislik Fakültesi Diponegoro Üniversitesi ve BUCA IMSEF iş birliğiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Vietnam, İran, Malezya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland, Filipinler, Endonezya, Romanya, Hong Kong, Meksika ve Türkiye'nin katıldığı yarışmada öğrencilerimiz sunumlarını başarıyla gerçekleştirerek İTÜ GVO’yu uluslararası düzeyde başarıyla temsil ettiler.

Öğrencilerimizi ve çalışmalarında rehberlik eden Fen Bilimleri Bölüm öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.