09.05.2024

Öğrencilerimiz “Nature Network” Projesiyle eTwinning Platformunda!

İlkokulu 3. sınıf öğrencilerimiz, İlkokul İngilizce bölümümüzün yürüttüğü Romanya ve Türkiye’den 11 okulun katılımı ve işbirliği ile sürdürülen “Nature Network” adlı eTwinning proje faaliyetlerini sürdürüyor. Öğrencilerimiz eTwinning projesi kapsamında proje ortağı okullardaki yaşıtları ile etkileşime girerek hem yabancı dil becerilerini geliştiriyor hem de kültürel etkileşimde bulunma fırsatı yakalıyor.

Öğrencilerimiz “Nature Network” Projesiyle eTwinning Platformunda!

Beylerbeyi İlkokulu 3. sınıf öğrencilerimiz, İlkokul İngilizce bölümümüzün yürüttüğü Romanya ve Türkiye’den 11 okulun katılımı ve işbirliği ile sürdürülen “Nature Network” adlı eTwinning proje faaliyetlerini sürdürüyor. Öğrencilerimiz eTwinning projesi kapsamında  proje ortağı okullardaki yaşıtları ile etkileşime girerek hem yabancı dil becerilerini geliştiriyor hem de kültürel etkileşimde bulunma fırsatı yakalıyor.

3. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla yürütülen Nature Network projesi kapsamında; öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini erken çocukluk döneminde kazandırılmasının öneminden yola çıkarak, proje ortağı okullarla koordineli olarak atık materyallerden hayvan habitat yapımı, doğayı ve canlıları konu alan şiir yazma, poster ve logo tasarımları yapmak gibi farkındalık yaratacak çalışmalara yer veriliyor.

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning platformu sayesinde kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurularak hem Avrupa'daki okul iş birliği teşvik edilmekte hem de öğrenci ve öğretmenlerin bir araya gelmesi amaçlanmaktadır.

Çevre dostu alışkanlıklar kazandırmayı ve yaşam alanlarında sürdürülebilir değişiklikler konusunda karar verme yetilerini geliştirmeyi hedeflediğimiz öğrencilerimiz, bu proje sayesinde yabancı dil becerilerini de kullanarak diğer proje ortağı okullarla kültürel etkileşimde bulunma fırsatı yakalamakta ve öğretici bir deneyim yaşamaktadır.