16.02.2024

Öğrencilerimizden İnsanlar, Yerler ve Çevreler Temalı Yeryüzü Şekilleri Sergisi

Öğrencilerimizden İnsanlar, Yerler ve Çevreler Temalı Yeryüzü Şekilleri Sergisi

Beylerbeyi Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimizin, Sosyal Bilgiler dersi “İnsan ve Çevre” ünitesi kapsamında “Haritayı Öğreniyorum ve Yeryüzü Şekilleri” konusunu pekiştirmesi amacıyla “Şapkamdaki Her Bir Renk Farklı Bir Yükseltiyi Gösterir” etkinliğini gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz, etkinlik kapsamında yükseltileri ifade eden renklerden oluşan konik şeklinde hazırladığı şapka çalışmalarını, okulumuzda yer alan açık kütüphane alanında "İnsanlar, Yerler ve Çevreler" temasıyla sergiledi. Öğrencilerimizin yaşadıkları bölgeden başlayarak hem Türkiye ve hem de dünya ile ilgili coğrafi farkındalık düzeylerinin arttırılmasında ve gelecekteki yaşantılarında etkin bir şekilde kullanabilecekleri coğrafi bilgilere sahip olmalarının hedeflendiği etkinlikte, fiziki haritalarda yer alan her bir farklı rengin farklı yükseklikleri ifade ettiği kazanımını da pekiştirdi.