11.07.2024

Ortaokul Öğrencilerimiz, Almanya Bilim Ve Kültür Gezisine Katıldı

Ortaokul Öğrencilerimiz, Almanya Bilim Ve Kültür Gezisine Katıldı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci yarısında, Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerimizle 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Fen Bilimleri Bölümümüz tarafından düzenlenen “Almanya Bilim ve Kültür Gezisi”ne katıldık.

Bu heyecan verici etkinliğe 62 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz Avrupa’nın önde gelen bilim ve matematik müzelerini gezme fırsatı buldu. Siessen Müzesi'nde mühendislik bilimleri hakkında bilgi edinirken, “Mathematikum” müzesindeki interaktif istasyonlar ile matematiğin sihirli dünyasına giriş yaptılar.

Programımız, Legoland ve BMW Müzesi ziyaretleri, panoramik Frankfurt turu, Tuna Nehri kıyısındaki Ulm kenti gezisi, Münih şehir turu ve büyüleyici Heidelberg Kalesi gezisi ile zenginleştirildi. Bu dopdolu etkinliklerle öğrencilerimiz, eğlenceli, kültürel ve akademik yönlerden zengin bir deneyim yaşayarak İstanbul’a döndü.

Bu gezi, öğrencilerimize bilimsel meraklarını artırma, kültürel çeşitlilikleri tanıma ve akademik bilgi birikimlerini zenginleştirme fırsatı sundu.