26.04.2024

Geleneksel Yıl Sonu Resim ve Seramik Sergimiz 3. Kez Müze Gazhane’de Sanatseverler İle Buluştu

Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimizin görsel sanatlar derslerinde yıl boyunca yaptıkları resimlerden ve seramiklerden oluşan Geleneksel Yıl Sonu Resim ve Seramik Sergisi 23 Nisan’da Müze Gazhane’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimizin görsel sanatlar derslerinde yıl boyunca yaptıkları resimlerden ve seramiklerden oluşan Geleneksel Yıl Sonu Resim ve Seramik Sergisi 23 Nisan’da Müze Gazhane’de sanatsevelerin beğenisine sunuldu.

Bu yıl üçüncü kez İstanbul’un önemli endüstriyel mirasından olan ve şehir için ilham verici bir yaşam durağına dönüşen Müze Gazhane’de 23 Nisan’da açılışını yaptığımız Geleneksel Yıl Sonu Resim ve Seramik Sergisi açılış törenine Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Hasan Şener, Genel Müdürümüz Nevzat Özkök, Okul Müdürümüz E. Aybars Şehirtay, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz katıldı.

Geleneksel Yıl Sonu Resim ve Seramik Sergisinin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürümüz E. Aybars Şehirtay şunları söyledi: “Böylesine anlamlı bir günde öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini ortaya koydukları bir serginin açılışını yapıyor olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Yıl Sonu Resim ve Seramik Sergimizin öyküsü Bayburt Baksı Müzesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında tüm İTÜ GVO öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan sergi ile başladı. Orada da olağanüstü çalışmalar var. Akademik çalışmaların yanı sıra sanat, spor, kültür branşlarında ve bunların alt disiplinlerinde öğrencilerimizin ilgili oldukları alanlarda yeteneklerini keşfetmesine ve geliştirmesine olanak sağlıyoruz. Başta öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz olmak üzere kıymetli destekleri için velilerimize teşekkür ediyorum.”

Okul Müdürümüzün açılış konuşmasının ardından öğrencilerimiz mini bir dinleti gerçekleştirdi.

Öğrencilerin bireysel ve grup çalışmalarıyla ortaya çıkan sergi, gelenekselin dışında endüstriyel birçok materyali içerisinde barındıran modern sanat izleri de taşıyor. 14 Mayıs tarihine kadar Müze Gazhane C Binasında gezilebilecek olan sergide resim teknikleri, dünya sanat tarihi örnekleri, temel sanat eğitiminden çizgisel çalışmalar ve ileri dönüşüm temasının olduğu 40 çalışma yer alıyor.