22.03.2024

Öğrencilerimiz Dünya Su Gününde Küresel Su Kriziyle Mücadeleye Dikkat Çekti

Öğrencilerimiz Dünya Su Günü kapsamında “Suyun Mesajı Var” başlığı altında afiş ve poster çalışmaları ile suyun ve su ekosisteminin sözcüleri olarak küresel su kriziyle mücadele için harekete geçme konusunda farkındalık yarattı.

Öğrencilerimiz Dünya Su Gününde Küresel Su Kriziyle Mücadeleye Dikkat Çekti

Beylerbeyi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, Dünya Su Günü kapsamında “Suyun Mesajı Var” başlığı altında afiş ve poster çalışmaları ile suyun ve su ekosisteminin sözcüleri olarak küresel su kriziyle mücadele için harekete geçme konusunda farkındalık yarattı.

Uluslararası Dünya Su Günü ile ilgili ilk öneri 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansı (UNCED)’nda yapılmış ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’te Dünya Su Günü kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanmaya başlanmış, tatlısu kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır.

Öğrencilerimiz, Dünya Su Günü kapsamında hafta süresince Türkçe ve İngilizce video ve sunumlar izledi.
Yaptıkları şiir, slogan, kompozisyon ve afişleri panolarımızda sergiledik.

Dünya Su Günü kapsamında “Suyun Mesajı Var” afiş ve poster çalışmaları ile suyun ve su ekosisteminin sözcüleri olan ortaokul öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarla farkındalık kazandırmayı amaçladı.

İlkokul 1. sınıf öğrencilerimiz ise derslerinde hazırladıkları “Dikkatli Su Tüketimi” ile ilgili afişleri evlerinde su tüketilen alanlarda sergileyecek ve suya erişimin bir insan hakkı olduğuna vurgu yapan öğrencilerimiz ev ortamında da farkındalık yaratmış olacaklar.