28.05.2024

İlkokul Öğrencilerimiz Miniatürk Gezisine Katıldı

3. Sınıf öğrencilerimiz Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi ve doğal güzelliklerinin minyatür uyarlamalarının sergilendiği açık hava müzesi Miniatürk'ü gezdi.

İlkokul Öğrencilerimiz Miniatürk Gezisine Katıldı

Beylerbeyi İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerimiz, Türkiye'nin dört bir yanındaki tarihi ve doğal güzelliklerinin minyatür uyarlamalarının sergilendiği,139 mimari yapının orjinal boyutlarının 1/25 oranında küçültülmesiyle inşa edilen açıkhava müzesi Miniatürk'ü öğretmenlerinin rehberliğinde gezdi.

Tarihe tanıklık eden coğrafyamızın, Kervansaraylar, külliyeler, medreseler, köprüler, garlar, iskeleler, kaleler, surlar, türbeler, camiler, kiliseler, sinagoglar, saraylar, yalılar, dikilitaşlar, anıtlar, heykellerin yanı sıra Pamukkale Travertenleri ve Peri Bacaları gibi dünyada eşi olmayan doğal oluşumları yakından inceleme imkanı yakaladı.