11.01.2024

Öğrencilerimiz Sürdürülebilirlik ve Enerji Yönetimi Seminerine Katıldı

Öğrencilerimiz “Enerji Tasarrufu Haftası” kapsamında hafta boyunca okulumuzda gerçekleştirilen etkinliklerle enerji dostu bir yaşam üzerine düşündü, araştırdı ve harekete geçmek için değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilerimiz Sürdürülebilirlik ve Enerji Yönetimi Seminerine Katıldı

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, Enerji Tasarrufu Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Çocuklar için Sürdürülebilirlik-Enerji Yönetimi” konulu seminerde İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden Çevre Yüksek Mühendisi Sena Gençoğlu’nu okulumuzda ağırladık. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizle bir araya gelen Gençoğlu “Sürdürülebilirlik ve Enerji Yönetimi” konusunda önemli bilgiler paylaştı, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Hafta boyunca okulumuzda gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerimiz enerji dostu bir yaşam üzerine düşündü, araştırdı ve harekete geçmek için değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilerimiz Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında bir de mesaj verdi, “Bugün, enerji üretim ve tüketim şeklimizi değiştirmediğimiz takdirde gelecekte yaşanabilir bir dünya bırakamayacağımızı biliyoruz. İşte bu nedenle diyoruz ki, “Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu”, günümüzün dünyasında “sürdürülebilir kalkınmanın olmazsa olmazıdır”. Bütün çabamızın temel amacı, yaşanabilir ve yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir dünyadır.”

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası, “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.